100% kakao, které je vhodné na vaření, pro přípravu nápoje nebo na posypání oblíbené snídaně či dezertu. Kakaový prášek je vyroben z nepražených kakaových bobů odrůdy Criollo a zachovává si díky tomu všechny důležité látky.
V RAW a BIO kvalitě, pouze 100% kakaový prášek.
Více
BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů
Tento kakaový prášek má díky šetrnému způsobu zpracování zachovány všechny důležité látky, vitamíny i minerály. Je v RAW kvalitě a díky tomu je vhodné i pro lidi preferující RAW a Paleo stravu. Pokud si kakao dopřáváte s mírou, můžete se těšit jeho blahodárným benefitům.
Jaké látky obsahuje kakao?
Kakao je významným zdrojem hořčíku, zinku, železa a fosforu. Je také bohaté na vlákninu. Kakao je významný antioxidant a mimojiné pomáhá chránit buňky před oxidativní stresem. Kakao obsahuje látku theobromin, který v našem těle působí podobně jako kofein, dodává nám energii, ale narozdíl od kofeinu nezpůsobuje závislost.
RAW kakaový prášek z Dominikánské Republiky
Tento kakaový prášek je vyráběn z kakaových bobů odrůdy Criollo. Jedná se o odrůdy pocházející ze střední Ameriky a jižního Mexika a jsou velmi chuťově pestré. Najdete v nich bohatou škálu kořeněných i ovocných tónů a vyžadují pouze krátkou dobu fermentace. Jsou ale také velmi náchylné na pěstování, protože podléhají škůdcům a chorobám a mají poměrně malé výnosy. Proto mezi celosvětovou produkcí najdete pouze jedno promile kakaa této odrůdy.
Co je alkalizace a proč se jí vyhnout?
Alkalizace neboli Dutch proces je úprava pomocí alkalických látek (například uhličitanu draselného) ke zvýraznění chuti a snížení kyselosti. Zamaskují se tak nežádoucí chutě a pro spotřebitele má i nekvalitní kakao příjemnější chuť. Kakao se lépe rozpouští, je tmavší, ale díky této metodě se stává ultrazpracovanou potravinou.
Preferujte nealkalizované kakao
Nealkalizované kakao si zachovává svou původní přirozenou kyselost a má vyšší obsah antioxidantů. Je také bohatší na živiny a má kyselejší a intenzivnější chuť než unifikované alkalizované kakao.
Hlavní benefity RAW kakaového prášku BIO:
- V RAW kvalitě,
- 100% nealkalizované kakao,
- jednodruhové kakao z Dominikánské Republiky,
- BIO certifikace.
Výživové údaje
Energetická hodnota na 100 g: 1471 kJ / 353 kcal,
tuky 11 g – z toho nasycené mastné kyseliny: 6,83 g,
sacharidy: 19,5 g – z toho cukry: 2,5 g,
vláknina: 32,5 g,
bílkoviny: 27,8 g,
sůl: 0,01 g.
Složení RAW kakaového prášku BIO
100% RAW kakao BIO.
Obsah balení: 200 g
Země původu: Dominikánská Republika
Minimální trvanlivost: nejméně 10 měsíců od dodání
Skladování: Skladujte v suchu na tmavém místě.
Výrobce: Lyopotraviny s.r.o., IČ: 06713335, DIČ: CZ06713335, Hněvkov 66, Zábřeh na Moravě, 78901, obchod@lyopotraviny.cz, www.lyopotraviny.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.

Imunita: co potřebuje, aby fungovala správně
V tomto článku se dozvíte:
- Co rozhoduje o funkci naší imunity
- Jaké živiny a potraviny jsou důležité pro podporu imunity
- Jaké jsou v naší populaci nejčastější deficity, které způsobují nedostatečnou funkci imunity, jak je zjistit a jak je řešit
- Blíže o vitaminu D a zvýšeném riziku respiračních onemocnění
- Jaké vitamíny, minerály a látky působí protivirově
- Jak přistupovat z dlouhodobého hlediska ke stravě a doplňkům stravy

Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.

Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. To je taková, která není chemicky upravovaná, je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), kakaové boby jsou pečlivě vybrány, je doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou) a s je s vyšším obsahem kakaa. To naštěstí některé čokolády splňují, a tak můžeme mlsat s klidnou myslí.