Lyopotraviny RAW Kakaový prášek BIO (přírodní, nealkalizované kakao), 200 g


Cena
126 Kč
630 Kč/kg

Výrobce

Balení
0.2 kg

Skladem
ks

100% kakao, které je vhodné na vaření, pro přípravu nápoje nebo na posypání oblíbené snídaně či dezertu. Kakaový prášek je vyroben z nepražených kakaových bobů odrůdy Criollo a zachovává si díky tomu všechny důležité látky.

V RAW a BIO kvalitě, pouze 100% kakaový prášek.




Více

BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů

Tento kakaový prášek má díky šetrnému způsobu zpracování zachovány všechny důležité látky, vitamíny i minerály. Je v RAW kvalitě a díky tomu je vhodné i pro lidi preferující RAW a Paleo stravu. Pokud si kakao dopřáváte s mírou, můžete se těšit jeho blahodárným benefitům.

Jaké látky obsahuje kakao?

Kakao je významným zdrojem hořčíku, zinku, železa a fosforu. Je také bohaté na vlákninu. Kakao je významný antioxidant a mimojiné pomáhá chránit buňky před oxidativní stresem. Kakao obsahuje látku theobromin, který v našem těle působí podobně jako kofein, dodává nám energii, ale narozdíl od kofeinu nezpůsobuje závislost.

RAW kakaový prášek z Dominikánské Republiky

Tento kakaový prášek je vyráběn z kakaových bobů odrůdy Criollo. Jedná se o odrůdy pocházející ze střední Ameriky a jižního Mexika a jsou velmi chuťově pestré. Najdete v nich bohatou škálu kořeněných i ovocných tónů a vyžadují pouze krátkou dobu fermentace. Jsou ale také velmi náchylné na pěstování, protože podléhají škůdcům a chorobám a mají poměrně malé výnosy. Proto mezi celosvětovou produkcí najdete pouze jedno promile kakaa této odrůdy. 

Co je alkalizace a proč se jí vyhnout?

Alkalizace neboli Dutch proces je úprava pomocí alkalických látek (například uhličitanu draselného) ke zvýraznění chuti a snížení kyselosti. Zamaskují se tak nežádoucí chutě a pro spotřebitele má i nekvalitní kakao příjemnější chuť. Kakao se lépe rozpouští, je tmavší, ale díky této metodě se stává ultrazpracovanou potravinou.

Preferujte nealkalizované kakao

Nealkalizované kakao si zachovává svou původní přirozenou kyselost a má vyšší obsah antioxidantů. Je také bohatší na živiny a má kyselejší a intenzivnější chuť než unifikované alkalizované kakao.

Hlavní benefity RAW kakaového prášku BIO:

  • V RAW kvalitě,
  • 100% nealkalizované kakao,
  • jednodruhové kakao z Dominikánské Republiky,
  • BIO certifikace.

Výživové údaje

Energetická hodnota na 100 g: 1471 kJ / 353 kcal, 

tuky 11 g – z toho nasycené mastné kyseliny: 6,83 g, 

sacharidy: 19,5 g – z toho cukry: 2,5 g, 

vláknina: 32,5 g, 

bílkoviny: 27,8 g, 

sůl: 0,01 g. 

Složení RAW kakaového prášku BIO

100% RAW kakao BIO.

Obsah balení: 200 g

Země původu: Dominikánská Republika

Minimální trvanlivost: nejméně 10 měsíců od dodání

Skladování: Skladujte v suchu na tmavém místě.

Výrobce: Lyopotraviny s.r.o., IČ: 06713335, DIČ: CZ06713335, Hněvkov 66, Zábřeh na Moravě, 78901, obchod@lyopotraviny.cz, www.lyopotraviny.cz

Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.

Naposledy navštívené1