Jablečný hrníčkový koláč s kefírovým krémem

Jablečný hrníčkový koláč s kefírovým krémem

Jednoduchý hrníčkový koláč, kde těsto tvoří jeden hrnek mouky, půl hrnku přírodního cukru, 3 vejce a roztopené ghí. Upravený recept na klasický piškot vylepšený o špaldovou mouku a ghí. Proč právě tyto dvě suroviny použít se dočtete pod receptem. Zaručený poměr surovin, který můžete doplnit o jakékoliv ovoce, ať už máte přebytky hrušek nebo švestek, fungovat bude cokoliv. Pro bezlepkovou verzi lze použít pohankovou mouku ve stejném poměru. A navrch chuť doladí kefírový krém zdobený čokoládou.


Pohankové palačinky na slano

Pohankové palačinky na slano

Tyhle univerzální palačinky poslouží jako základ na sladkou i slanou verzi. Sladkou palačinku doplňte ovocem, smetanou, kokosem a nezapomeňte na kvalitní protein nebo kolagen pro dostatek bílkovin. Náš nejoblíbenější recept jsou plněné palačinky šunkou a sýrem.


Jahodové smoothie s banánem

Jahodové smoothie s banánem

Smoothie bowl, smoothie pudink nebo jednoduše rozmixované ovoce obohacené o kolagen, želatinu a zdobené kokosovými chipsy. Výživné, připravené raz dva z jakéhokoliv ovoce a v mléčné i bezmléčné variantě. V obou případech vám doplní prospěšná probiotika. Jednoduchá a rychlá snídaně nebo svačina, která na vás počká v lednici a ráno jen vezmete s sebou nebo nabalíte dětem do školy. 


Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Mléčná fermentovaná kaše přes noc

Snídaňová kaše musí být především výživná a lehká. Což se často nestává, protože neobsahuje dostatečný zdroj bílkovin, je plná cukrů a připravená z instantních surovin. Důsledkem může být neustálá potřeba svačin, vlčí hlad nebo večerní chutě. Pojďte zjistit, jak si připravit ovesnou kaši fermentovanou přes noc v mléčném kefíru. Zaručený poměr surovin, který bude fungovat se všemi druhy vloček.


Slaná ovesná kaše s vajíčkem

Slaná ovesná kaše s vajíčkem

Tato kaše má hned několik výhod. Ráno dostanete do žaludku něco teplého, je neokoukaná, snadno se tráví a zasytí. A dost možná jste nic takového ještě nezkoušeli. Vařením kaše sice přijdete o probiotika z vodního kefíru, ale ony už svůj účel v přípravě splnily. Vločky totiž budou díky němu lépe stravitelné a prospěšná probiotika lehce doplníte sklenicí kefíru ke kaši.


Turecká vejce s kořeněným máslem

Turecká vejce s kořeněným máslem

Kefír na slano? Ano a funguje to! Ideální snídaně, večeře nebo rychlá svačina. Mléčný kefír stačí pouze nalít na cedník s plátýnkem a nechat přes noc na lince. V tomto receptu jsme se inspirovali receptem na turecká vejce. Avšak moc dobře si vzpomínáme na dědu, který osolenou a opepřenou kyšku pil pravidelně k pečeným bramborám nebo ji smíchal s nastrouhanou okurkou k večeři.


Ledový čaj bez cukru

Ledový čaj bez cukru

Spojení vodního kefíru a čajových lístků v domácím probiotickém čaji. Bratranec staré známé kombuchy. Určitě vyzkoušejte tuto kombinaci, pokud jste milovníci kombuchy. Záleží jen na vás, zda použijete zelený nebo černý čaj, obě kombinace zaručí úžasně osvěžující ledový čaj. Jen pozor na délku louhování. Po delším čase může vodní kefír zhořknout. Stačí pouze kvalitní sypaný čaj a půl úspěchu je zaručen. 


Domácí pribináček pro děti

Domácí pribináček pro děti

Kupujete běžně dostupné tvaroháčky a pribináčky určené zejména pro děti? Nás odrazuje jejich vysoká cena a často přídavky cukrů nebo aditiv. Recept na domácí pribináček obsahuje pouze probiotický tvaroh, sladidlo, kakao a je odlehčený šlehačkou. Oslníte nejen děti, ale i dospělé.


Ovocný mražený krém

Ovocný mražený krém

Znáte to, přepadne vás chuť na něco dobrého (čti sladkého) a jdete šmejdit do špajzu. Tam ale naštěstí nic nenajdete. Mražené ovoce bude vaše záchrana. Stačí pouze výkonný robot a trocha medu. Vše společně rozmixujete a probiotický výborný recept je na stole, bez čekání a dlouhého mražení.

Další