Oslavte s námi nadcházející Světový den mikrobiomu. Ke každé objednávce nad 700,- dostanete dárek vodní nebo mléčné kefírové kultury na zkoušku dle vlastního výběru (zvolíte v košíku). Platí do 26.6.

Recepty pro spokojený mikrobiom

Pomazánka ze sardinek a mléčného kefíru

Pomazánka ze sardinek a mléčného kefíru

Jaké potraviny považujeme za živočišné SUPERpotraviny? Opomíjené a velmi chutné krůtí maso, které u nás seženete i jako sušené jerky a zachrání vás na cestách. Játra, která velmi rychle a jednoduše připravíte na pánvi na sádle. Vejce, která můžete připravit na milion způsobů a budou vždycky chutnat skvěle. A v neposlední řadě je to mléčný kefír a sardinky, které spojujeme dohromady v této luxusní probiotické pomazánce.


Domácí zmrzlina z tvarohu a ovoce

Domácí zmrzlina z tvarohu a ovoce

Domácí zmrzlina je sázka na jistotu. Nejenže přesně víte co obsahuje, ale můžete do ní zamaskovat nejrůznější suroviny, které vám děti (nebo dospělí) odmítají. Může být bohatá na bílkoviny, plná probiotických kultur a dokonce obsahovat i superpotraviny ve formě planých rostlin ze zahrady či lesa. A pokud zrovna cestu do lesa nemáte, poradíme vám, čím zmrzlinu vylepšit.


Domácí bezová limonáda s malinami

Domácí bezová limonáda s malinami

Limonáda, která neobsahuje tuny cukru ani kyseliny citronové a přitom chutná dospělým i dětem. Kromě spousty prospěšných bakterií v ní najdete i sílu planých rostlin z přírody. My jsme použili bez, mátu, květy sedmikrásek, listy pampelišek a lyofilizované maliny. Výsledná chuť je mírně nakyslá a limonáda je velmi osvěžující, ale o tom se budete muset přesvědčit sami. 


Bezlepkový olivový koláč z jáhel

Bezlepkový olivový koláč z jáhel

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra. A přesně tím jsme se řídili při vymýšlení tohoto fermentovaného koláče s olivami. Kdo nás sleduje delší dobu, ví, že fermentace to je naše. Díky namáčení jáhlů ulehčíte práci vašemu trávení a navíc si další den ušetříte trochu času. Pokud vynecháte vejce, máte veganskou verzi koláče. Těsto i bez nich má hezkou konzistenci.


Low carb cheesecake s kefírem

Low carb cheesecake s kefírem

Cheesecake. Spousta lidí tápe v tom, jak to slovo napsat či číst, ale po jeho ochutnání se vám z mysli už nedostane, ať se čte, jak se čte. Dokonalá smetanová chuť cheesecake, který obsahuje přirozená probiotika ve formě mléčného kefíru. Tento jednoduchý recept je pouze mírně slazený a přirozeně bezlepkový.


Okurkové smoothie s jablkem

Okurkové smoothie s jablkem

Milujeme smoothie nápoje a smoothie misky, protože patří ke snídaním, které jsou na stole za pár minut. Avšak často jsme po nich mívali rychle hlad. Nenechali jsme se odradit a našli způsob, jak smoothie vylepšit. Pojďte zjistit, jak zvýšit výživovou hodnotu smoothie a zajistit stabilní hladinu cukru v krvi po takové snídani.


Fermentovaná jáhlová kaše z celých zrn

Fermentovaná jáhlová kaše z celých zrn

Instantní kaše, kdo nás sleduje delší dobu ví, že je nemáme v lásce. Jedná se o průmyslově zpracovanou potravinu, která v našem těle působí úplně odlišně než skutečné celistvé potraviny. Pojďte se naučit, jak udělat výživnou a zdravou kaši z celých zrn. Stejným postupem můžete udělat kaši z celé pohanky, amarantu, čiroku nebo rýže.


Fermentovaná perníčková granola

Fermentovaná perníčková granola

Receptů na granolu najdete na internetu spoustu, ale jsou zdravé? Pokud vločky předem nenafermentujete, obsahují řadu anti-živin, které zatěžují trávení a blokují vstřebávání vitamínů a minerálů. V receptech nebo kupovaných granolách je také velké množství cukru nebo jsou nevhodně připravovány – s ořechy za vysokých teplot, kdy dojde ke zničení dobrých tuků v ořeších a zdravost granoly je tatam. Pojďte si s námi připravit zdravější verzi.


Jáhlový nebo quinoový koláč bez cukru

Jáhlový nebo quinoový koláč bez cukru

Zdravý koláč k obědu či snídani, který neobsahuje žádný přidaný cukr a přitom si na něm pochutná celá rodina. Můžete připravit klasický koláč z jáhel nebo vyzkoušet zajímavou verzi s quinoou. A funguje to i půl na půl. Neřekneme, která verze je lepší, musíte to jednoduše vyzkoušet. Sladkost koláče upravíte jednoduše přidáním nebo ubráním povidel či sušené moruše. Je to takový náš super (už ne tajný) trik. Rozmixovaná moruše na prášek je totiž skvělým sladícím prostředkem.

Další