Jednoduchá probiotická panna cotta s kefírem

Jednoduchá probiotická panna cotta s kefírem

Panna cotta - nejjednodušší dezert ever nebo noční můra? Patříte k lidem, kteří ji milují nebo k lidem, kteří na ní nevidí nic zvláštního? Nás domácí panna cotta nadchla, a tak ji v následujícím receptu najdete hned ve 2 verzích - s rozpečenými jahodami a se slaným karamelem z datlí. Prozradíme vám také tipy, abyste tento dezert zvládli levou zadní a ještě potěšili svůj mikrobiom.


Arašídovo-čokoládová granola (prebiotická, bez cukru a lepku, vegan)

Arašídovo-čokoládová granola (prebiotická, bez cukru a lepku, vegan)

Ty kupované granoly... viděli jste, kolik obsahují cukru? :( To je škoda mluvit. Střevnímu mikrobiomu nic takového neprospívá. Přitom ta domácí je tak jednoduchá. Nádherně voní, úžasně chutná a sladká je i bez tuny cukru. Navíc do ní ořechy a semínka přidáváme až na úplný konec pečení nebo po dopečení, jinak se v nich působením vysokých teplot zničí zdraví prospěšné tuky. A to nechceme. Vyzkoušíte tuto zdravější domácí verzi? 


Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)

Probiotická čokoládovo-smetanová zmrzlina (jen ze 2 surovin)

Smíchat a zamrazit. Tak jednoduché domácí zmrzliny jsou. S kupovanými se nedá srovnat - neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, dochucovadla, tuny cukru, zahušťovadla a vylepšovače struktury, nekvalitní rostlinné oleje nebo jiné nevhodné složky - tedy nic, co by poškozovalo mikrobiom, střeva a naše zdraví. A příchutě můžete vylepšovat na různé způsoby. Inspirujte se.


Domácí probiotická zakysaná smetana

Domácí probiotická zakysaná smetana

Tak jsme ji zkusili a výsledek byl dokonalý. V tomto případě vznikla velmi hustá, lahodná smetana, kterou jsme dále použili při tvorbě domácí čokoládové zmrzliny, při pečení a do pomazánky na slano. Nechte si chutnat.


Vláčné jablečné lívance (bez lepku, mléka a cukru)

Vláčné jablečné lívance (bez lepku, mléka a cukru)

Lívance, kdo by je nemiloval? Tyhle krásně voní po vanilce a skořici a vláčné a nasládlé jsou po jablíčku. Jednoduše z nich uděláte také proteinové lívance bohaté na snadno stravitelné bílkoviny. Navíc zcela bez lepku, mléka a cukru. Ještě teplé potíráme ořechovým máslem, pokapeme domácím probiotickým kefírem a dozdobíme ovocem. Vychutnejte si svou zdravou snídani, kterou bude váš mikrobiom milovat. 


Čokoládový perník z fermentovaného těsta

Čokoládový perník z fermentovaného těsta

Mám pro vás skvělý tip na vláčný /přes noc fermentovaný/ čokoládový perník. Slibuji, že to není žádná věda. Jeden den stačí smíchat mouky a nechat stát v misce s vodním kefírem (ten udělá svou práci, tedy fermentaci pro lepší stravitelnost pro nás) a druhý den pečete. Nám moc chutnal. Těšíte se?


Šípková fermentáda: probioticko-vitamínová vzpruha na podzim

Šípková fermentáda: probioticko-vitamínová vzpruha na podzim

Co jiného pít na podzim na podporu imunity než šípkovou fermentádu? Snoubení síly šípků, vitaminu C a probiotik, to vám přináší tato příjemně nasládlá limonáda. Stačí vám k tomu pár šípků a vodní kefír, který máte za minutku. Smícháte.... a užíváte si probioticko-vitamínové posílení s každým douškem. Ať se má mikrobiom dobře. 

Další