Mléčné kefírové kultury

WUGI

Mléčné kefírové kultury

Mléčnému kefíru se kvůli tvorbě bublinek přezdívá "mléčný šampus". Tento šampus však obsahuje živé kefírové kultury, a proto si s ním připíjíme na zdraví každý den!

Díky WUGI si můžete připravit poctivý plnotučný kefír z vámi zvoleného kvalitního mléka. Bude tak obsahovat více vitamínů a zdravých tuků než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Vyzkoušet můžete také přípravu z kozího či ovčího mléka! WUGI kefír se chuťově přibližuje jogurtu a skvěle jej nahrazuje - dodává tělu jiné spektrum dobrých bakterií.

Mléčný kefír můžete konzumovat denně. Doporučujeme začít s menšími dávkami a postupně navyšovat do cca 400 ml/den. Minimální dobu trvanlivosti garantujeme 6 a více měsíců od dodání.

Nejste si jisti objednáním celého balení? Máme pro vás balení na zkoušku.

Nehledáte také ovoce? Koukněte i na naše základní tipy.

Koupit

447 Kčza jedno balení

Lepší než jogurt

Mléčný kefír WUGI plnohodnotně nahradí mléko, jogurt nebo zakysanou smetanu. A sportovci jej mohou ocenit jako přírodní, lehce stravitelný proteinový nápoj plný komplexních bílkovin! Chutná samotný i v kombinaci s medem, džemem a ovocem, hodí se jako základ do smoothie, zmrzlin, moučníků i slaných dresingů. A pro opravdu zdravá střeva použijte domácí kefír na přípravu fermentovaných overnight kaší!

Přemýšlíte, zda není levnější si kefír koupit v obchodě? Spočítali jsme to - s WUGI ušetříte! Více v tomto článku.

Složení: Dextróza jako nosič, kefírové kultury (Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus). Může obsahovat stopy mléka. Země původu: EU

  • Až 35 l kefíru
  • 3x5 g kultur
  • Vydrží až 3 měsíce

Jedno balení obsahuje 3 sáčky s 5g mikrobiálních kultur.

1 sáček je určen k výrobě 30-35 litrů mléčného kefíru v průběhu 4-5 týdnů.

Každý den tak produkuje až 1 litr kefíru.

Z jednoho balení lze v období 12-15 týdnů připravit až 100 litrů mléčného kefíru.

  • 100% organické
  • bez GMO
  • bez lepku
  • bez sóji

Příprava mléčného kefíru

Nachystejte si

1,1l sklenici s víčkem,

1l čerstvého kravského, ovčího nebo kozího mléka

Dobrá rada

Výsledná chuť kefíru záleží na kvalitě použitého mléka. Pro nejlepší chuť i pro vaše zdraví doporučujeme používat čerstvé plnotučné mléko v BIO kvalitě.

Doba přípravy se mírně liší s teplotou prostředí a druhem mléka. Pokud se vám kefír srazil, nezkazil se. Přečtěte si návod, jak v takovém případě postupovat a jak srážení předcházet.

Přípravu kefíru můžete shlédnout také v minutovém VIDEO NÁVODU.

Prvotní příprava

  1. Vysypte obsah jednoho sáčku s kefírovými kulturami do 1l mléka (o teplotě max. 29°C) a dobře promíchejte. Sklenici uzavřete. Směs ponechte stát cca 48 hodin při pokojové teplotě (22 - 25°C, při vyšší teplotě stačí kratší doba) a občas ji promíchejte. Srážení kefíru je ěžný jev a nejde o kažení. Začne-li se kefír srážet, dobře jej promíchejte a fermentaci ukončete - pokračujte s opakovanou přípravou nebo kefír zkonzumujte. 
  2. Po cca 48 hodinách je kefír hotov (rozdíl v době přípravy závisí na teplotě prostředí a druhu mléka -> přečtěte si více zde). Pro přípravu další várky si nechte stranou 100 ml kefíru. Zbylý kefír můžete konzumovat samotný nebo jej ochuťte medem, sirupem, ovocem nebo džemem. V případě potřeby uchovávejte v lednici a zkonzumujte cca do týdne (záleží na čerstvosti a kvalitě mléka).

Opakovaná příprava

  1. Na přípravu další várky použijte 100 ml hotového kefíru a libovolné množství mléka (maximálně 1l). Směs dobře promíchejte, láhev uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
  2. K přípravě každé další várky stačí běžně pouze 24 hodin. Pomocí 100 ml hotového kefíru připravíte nový kefír až 30x. Počet opakování záleží na různých faktorech - hygienických podmínkách i kvalitě mléka. Zůstává-li mléko sladké a kefír nevzniká, zkontrolujte, zda kultury měly správnou teplotu pro přípravu, případně použijte nový sáček.


Hodnocení produktu

Hodnotili

8.12.2017 10:02:23

Daniela Mišingerová

S mléčným kefírem WUGI jsem nadmíru spokojená :-) Snadná příprava, chuť výborná, jemná. Při prvotní přípravě se mi kefír vytvořil ani ne za 40 hodin (dávala jsem polotučné mléko), což mě mile překvapilo. Odebrala jsem 100 ml na opakovanou přípravu a opět ani ne za 24 hod mám další kefír. Nyní ho mám před sebou a piji ho z rozmixovanými jahodami, včera byl s borůvkami (ovoce vlastní, ze zahrádky a z lesa, mražené). Kdysi jsem měla i tibetské houbičky a krystalky, bohužel jsem byla v nemocnici a vše mi odešlo. Tato příprava je ale pro mne mnohem jednodušší a uvažuji i o zakoupení vodního kefíru WUGI. Já jsem opravdu maximálně spokojená a všem vřele doporučuji.

13.11.2017 19:01:55

Anna Máčelová

WUGI mě naprosto ohromilo! Není lepší příprava obranyschopnosti organismu na zimní období. Zdraví přeci začíná ve střevech, takže místo braní tablet klasického "céčka" popíjím raději kefír. V létě preferuji osvěžující vodní variantu třeba v kombinaci s kvalitním sirupem. V zimě ho vyměním za jeho mléčného bráchu a nechám se inspirovat recepty zde na blogu nebo na instagramu. :)

5.8.2017 18:56:00

Czempka David

Mléčný kefír už piji 4 týdny a jsem s ním maximálně spokojený. V létě je taky skvělým osvěžením. Nejčastěji si ho dávám po sportu spolu z rozmixovaným banánem místo klasického proteiňáku, obsahuje mnoho bílkovin, takže doplním co potřebuji.

11.4.2017 18:50:06

Markéta Tomková

V těhotenství jsem začala mít potíže se zácpou a s užíváním kefíru se hned vše vrátilo do normálu. Strašně se mi ulevilo. Myslela jsem si, že mě tak tlačí miminko a přitom to byla střeva :)

9.4.2017 19:34:00

Juraj Kalužík

Vodní kefír jsem vyzkoušel hlavně kvůli dětem, které díky alergiím nemůžou požívat mléko a nechtěl jsem kupovat probiotické tablety v lékárně. Nápoj je chutný a jemně perlivý, sám jej používám při sportu a děti s ním nemají nejmenší problém.

11.4.2017 18:28:12

Pavel Šmaha

Wugi kefír jsem začal pít docela nedávno. Mléčné výrobky moc nepiji, ale v kombinaci s banánovým či vanilkovým proteinem mi produkt velmi chutná. Vodní kefír je zase dobrý ochutit sirupem a řekl bych, že je ještě lepší jak mléčný. Často chodím cvičit a myslím si, že jako doplněk stravy a podpora trávení je kefír to nejlepší.


Recepty

Vylepšete si mléčný kefír a vyzkoušejte jeho chuť na tisíc způsobů.

Zobrazit všech 51 receptů
Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

447 Kčza jedno balení

Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!