Vyzkoušejte dokonalou chuť českých lyofilizovaných jahod, která vás přenese k babičce na zahradu. Garantujeme, že po ochutnání nebudete chtít žádné jiné. Plátky jahod jsou šetrně sušeny mrazem a díky tomu jsou plné vitamínů i živin. Jsou bohaté na vlákninu i vitamin C.
Tyto plátkové jahody nesou ocenění Výrobek Olomouckého kraje za rok 2024.
Jahody jsou vypěstovány i lyofilizovány v ČR.
V RAW kvalitě.
Více
České lyofilizované plátky jahod
100% sušené jahody bez přidaného cukru a dalších nežádoucích látek. České lyofilizované jahody jsou přirozeně sladké, protože se sklízí až v okamžiku plné zralosti. Na výrobu 100 g lyofilizovaných jahod bylo potřeba asi 1 kg čerstvých jahod.
Jaké vitamíny mají jahody?
Tyto jahody si můžete dopřát po celý rok díky dlouhé trvanlivosti a dokonalé chuti. Chuť jahod vás okamžitě přenese do léta, kdy jste ochutnávali jahody u babičky jako děti. Jahody jsou bohaté na kyselinu listovou, vitamin C a minerály. Díky jemnému procesu lyofilizace si zachovávají všechny živiny, lahodnou chuť i autentickou vůni. Navíc si můžete přečíst specifikaci lyofilizovaných jahod, odkud jahody pochází a jak se zpracovaly.
Proč se suší ovoce mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda, při které se odstraňuje velmi šetrně voda z ovoce za nízkých teplot, což umožní zachování všech původních vlastností ovoce. Díky tomuto postupu neztrácí ovoce svou barvu, aroma, strukturu ani výživové hodnoty. Pro co nejlepší výsledky je nezbytné dodržení přesných výrobních postupů. V Lyopotravinách dbají na to, aby celý proces respektoval přirozené vlastnosti ovoce. Výsledkem je jak prodloužená trvanlivost, tak i zachování autentické vůně i chuti. Nízké teploty sušení zaručují RAW kvalitu.
Je důležité znát původ lyofilizovaných jahod?
Jestliže vybíráte sušené ovoce, je zásadní se zaměřit se na jeho původ a kvalitu – zejména při podávání u nejmenších dětí. Nedávné výsledky dTestu ukázaly, že lyofilizované ovoce může obsahovat nežádoucí látky, například stopy pesticidů. Proto je důležité zvolit výrobce, který otevřeně informuje o původu svých produktů a dodržuje přísné výrobní postupy. Lyopotraviny spolupracují s českými farmáři, kteří pěstují ovoce ekologicky a sklízí ho v jeho plné zralosti. Výsledkem je nejen lahodné ovoce, ale především jeho vysoká kvalita.
Hlavní benefity Lyofilizovaných plátkových jahod:
- lyofilizuje se v RAW kvalitě (do 42°C) v Čechách,
- české jahody,
- ocenění Výrobek roku Olomouckého kraje 2024,
- v Lyopotravinách nechochází k překupu surovin.
Výživové údaje
Energetická hodnota na 100 g: 1580 kJ / 377 kcal.
Tuky: 4 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g.
Sacharidy: 67 g, z toho cukry 60 g.
Bílkoviny: 8 g.
Sůl: 0 g.
Složení Lyofilizovaných plátkových jahod
100% lyofilizované jahody.
Obsah balení: 10 g
Země původu ovoce: Česká republika.
Minimální trvanlivost: nejméně 1 rok od dodání.
Skladování: Skladujte v suchu na tmavém místě do 25°C.
Výrobce: Lyopotraviny s.r.o., IČ: 06713335, DIČ: CZ06713335, Hněvkov 66, Zábřeh na Moravě, 78901, obchod@lyopotraviny.cz, www.lyopotraviny.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.