Červené a černé kuličky rybízu vám vyšperkují snídaňovou kaši, domácí granolu, ozdobí dezert, puding i smoothie. Mají osvěžující nakyslou chuť léta a krásnou vůní.
Rybíz obsahuje 4x více vitaminu C jak citrusové plody, je zdrojem vápníku, draslíku a železa a má nízký obsah cukru a kalorií. Obsahuje vlákninu pektin, která prospívá našemu zažívání a střevní mikrobiotě a pozitivně ovlivňuje hladiny cholesterolu. Své krásné barvě vděčí antioxidantům zvané flavonoidy, které pomáhají chránit naše buňky před poškozením.
Více
Rybíz mix lyofilizovaný 45 g, NATU
Červené a černé kuličky rybízu vám vyšperkují snídaňovou kaši, domácí granolu, ozdobí dezert, puding i smoothie. Mají osvěžující nakyslou chuť léta a krásnou vůní.
Rybíz obsahuje 4x více vitaminu C jak citrusové plody, je zdrojem vápníku, draslíku a železa a má nízký obsah cukru a kalorií. Obsahuje vlákninu pektin, která prospívá našemu zažívání a střevní mikrobiotě a pozitivně ovlivňuje hladiny cholesterolu. Své krásné barvě vděčí antioxidantům zvané flavonoidy, které pomáhají chránit naše buňky před poškozením.
Lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení ovoce.
Složení: 60 % mrazem sušený černý rybíz, 40 % mrazem sušený červený rybíz
Hmotnost: 45 g
Jak skladovat:
Lyofilizované ovoce skladujte při pokojové teplotě v dobře uzavřeném původním sáčku. Ovoce lze přesypat do uzavíratelné nádoby. Díky správnému uzavření zůstane delší dobu křupavé a zachová si svůj tvar.
Při pootevřeném sáčku nebo nádobě do sebe ovoce natáhne vzdušnou vlhkost a změkne. Takové ovoce můžete dál konzumovat nebo přidat do těsta při pečení či z něj vyrobit výborný čaj tak, že jej zalijete horkou vodou.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1260 kJ/301 kcal
Tuky 1,6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 72 g - z toho cukry 39 g
Vláknina 20,6 g
Bílkoviny 7 g
Sůl 0,01 g
Země původu ovoce: EU
Minimální trvanlivost: nejméně 4 měsíce od dodání.
Výrobce: NATU s.r.o., Žatecká 41, Staré město, 110 00 Praha 1, Česká republika IČ: 05669561
Lyofilizované ovoce: mrazivá dobrota pro zdraví
Zamilovali jsme se do mrazem sušeného ovoce. Krásně vypadá, vodní a chutná jako čerstvé. Zachovalo si většinu svých vitamínů a minerálů. Na co jsou dobré takové jahody? S čím pomáhají borůvky a s čím moruše? A které ovoce podpoří zdravé opalování? To se dozvíte v tomto článku.