Mrazem sušené třešně jsou voňavé, křupavé a krásně sladké. Jsou vypeckované a díky sušení mrazem, lyofilizaci, si uchovávají své prospěšné vitaminy a minerály. Je zdrojem prospěšné vlákniny pro naše střeva a mikrobiom. Více
Třešně lyofilizované 30 g, NATU
Mrazem sušené třešně jsou voňavé, křupavé a krásně sladké. Jsou vypeckované a díky sušení mrazem, lyofilizaci, si uchovávají své prospěšné vitaminy a minerály. Je zdrojem prospěšné vlákniny pro naše střeva a mikrobiom.
Můžete si jej vychutnávat jen tak, přidat do snídaňových kaší nebo dezertů. Pokud jej rozmixujete, můžete prášek přidat třeba do krému na dort, který krásně dosladí a osvěží bez přidaného cukru. Je skvělé na výlety a vhodné i jako svačina nebo sladkost pro nejmenší děti.
Jak skladovat lyofilizované ovoce:
Skladujte při pokojové teplotě v původním sáčku, který pečlivě uzavřete. Ovoce si můžete také přesypat do uzavíratelné nádoby. Díky tomu zůstane ovoce delší dobu křupavé a zachová si svůj tvar.
Při pootevřeném sáčku nebo nádobě do sebe ovoce natáhne vzdušnou vlhkost a změkne. Takové ovoce můžete dál konzumovat nebo přidat do těsta při pečení či z něj vyrobit výborný čaj tak, že jej zalijete horkou vodou.
Lyofilizace je nejšetrnější metoda sušení ovoce.
Složení: 100 % mrazem sušené třešně celé
Hmotnost: 30 g
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1883 kJ/450 kcal
Tuky 5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 100 g - z toho cukry 52 g
Bílkoviny 10 g
Vláknina 6,6 g
Sůl 0,04 g
Země původu ovoce: Turecko
Minimální trvanlivost: nejméně 8 měsíců od dodání.
Výrobce: NATU s.r.o., Žatecká 41, Staré město, 110 00 Praha 1, Česká republika IČ: 05669561
Lyofilizované ovoce: mrazivá dobrota pro zdraví
Zamilovali jsme se do mrazem sušeného ovoce. Krásně vypadá, vodní a chutná jako čerstvé. Zachovalo si většinu svých vitamínů a minerálů. Na co jsou dobré takové jahody? S čím pomáhají borůvky a s čím moruše? A které ovoce podpoří zdravé opalování? To se dozvíte v tomto článku.