Tento unikátní protein je určený pro všechny, kteří chtějí doplnit kvalitní bílkoviny a zároveň podpořit zdraví a krásu nehtů, vlasů a pokožky.
Protein obsahuje naklíčený a fermentovaný BIO žlutý hrách, vysoce biologicky dostupný mořský kolagen typu I a III, rakytník, trávicí enzymy a navíc je bohatý na zinek, fosfor a železo.
Více
Raw Protein Collagen Plus
Protein obsahuje celé spektrum esenciálních aminokyselin. Základem je organický naklíčený a fermentovaný žlutý hrách, který je lehce vstřebatelný a obsahuje mnoho prospěšných látek. Fermentace je fascinující proces, při kterém bakterie a kvasinky přeměňují složité látky na jednodušší, snáze stravitelné formy. Tím zbavují potraviny lektinů, přírodních toxinů, které mohou dráždit trávicí systém. Bílkoviny jsou klíčovým stavebním prvkem v těle, podporují biochemické reakce a mají vysokou sytivost. Tento protein obsahuje také velké množství vlákniny, která je důležitým zdrojem prebiotik, což je strava nezbytná pro střevní mikrobiom.
Pro koho je protein Collagen Plus určený?
Jedná se o směs proteinu a mořského kolagenu, která je ideální pro všechny, kdo chtějí doplnit důležité bílkoviny a také podpořit krásu a zdraví nehtů, pokožky a vlasů.
Jaká je hlavní složka proteinu Collagen Plus?
Kromě BIO naklíčeného hrachu obsahuje protein i mořský kolagen typu I a III, který má lepší vstřebatelnost než jiné kolageny. V porovnání s jinými druhy kolagenů bývá rybí kolagen až dvakrát vstřebatelnější. Důvodem je, že díky jeho extrakci má mnohem menší molekulární hmotnost. Kromě proteinu a kolagenu obsahuje Collagen Plus také rostlinné trávicí enzymy, rakytník a minerály.
Naklíčený a fermentovaný BIO žlutý hrách
Výroba tohoto proteinu je mistrovským procesem, který začíná namáčením žlutého hrachu pro aktivaci klíčení. Tím se eliminují antinutrienty a zvyšuje se obsah biologicky dostupných minerálů jako fosfor, zinek a železo. Následná fermentace zajišťuje šetrnost k zažívání a maximální využitelnost živin. Výsledkem je komplexní nutriční produkt, který nabízí víc než jen bílkoviny – je to skutečný poklad pro vaše tělo.
Dobře vstřebatelný i využitelný mořský kolagen
Kolagen je v těle nejvíce zastoupená bílkovina. Pokožka obsahuje více než 75 % kolagenu a postupně jej asi od 20. roku života ztrácíme. Kolagen se nenachází pouze v pokožce, ale v celém těle. Pomáhá k normální funkci kostí, kůže, chrupavek, zubů, dásní a krevních cév. Tento rybí kolagen je v porovnání s jinými druhy lépe vstřebatelný i biologicky dostupný a lépe se tak vstřebává do krevního oběhu. Obsahuje především kolagen typu I a III.
Na co jsou důležité trávicí enzymy?
Trávicí enzymy mají za úkol štěpit jídlo na menší částice, aby pak byly živiny lépe vstřebatelné a jídlo se přeměnilo na energii. Tento protein obsahuje 5 rostlinných enzymů:
- amylázu, která štěpí škrob,
- proteázu rozkládající bílkoviny,
- laktázu štěpící laktózu,
- lipázu, která štěpí tuky
- a celulázu rozkládající celulózu.
Rakytník jako zdroj vitaminu C
Rakytník je velmi významný zdroj vitaminu C, který pomáhá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kůže. Vitamin C také pomáhá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy, k ochraně buněk před oxidativním stresem a ke zvýšení vstřebávání železa. Podporuje normální psychickou činnost a nervovou soustavu.
Protein Collagen Plus je bohatý na železo, fosfor a zinek
- Zinek podporuje metabolismus sacharidů, kyselin, zásad, makroživin, mastných kyselin a vitaminu A. Přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, reprodukci a plodnosti. Pomáhá udržovat zdravé vlasy, kosti, nehty a pokožku. Podporuje normální hladinu testosteronu, zrak a imunitní systém. Chrání buňky před oxidativním stresem.
- Železo podporuje tvorbu červených krvinek a hemoglobinu, přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, posiluje imunitní systém a přenos kyslíku v těle. Pomáhá také snižovat únavu a podporuje dělení buněk.
- Fosfor přispívá k normální funkci buněčných membrán, podporuje energetický metabolismus a pomáhá udržovat zdravé zuby a kosti.
ACO: Australian Certified Organic – kvalita pro vaše zdraví
Certifikát ACO je zárukou kvality a čistoty, nabízející produkty s vyšší koncentrací minerálů, vitamínů a omega-3 mastných kyselin. Tyto organické potraviny poskytují lépe využitelné živiny a jsou šetrnější k trávicímu systému. Ve srovnání s běžnými potravinami nabízejí výrazně více nutričních benefitů při minimální zátěži na trávení. Dopřejte si tyto přírodní produkty a pocítíte pozitivní rozdíl ve svém zdraví.
Hlavní benefity Proteinu Collagen Plus:
- obsahuje mořský kolagen typu I a III,
- obsahuje zinek, fosfor a železo,
- testován na obsah těžkých kovů,
- obsahuje 21 g proteinu v jedné dávce,
- podporuje vlasy, kůži i nehty.
Dávkování Proteinu Collagen Plus
Smíchejte asi 300 ml vody či jakéhokoliv nápoje se 3 vrchovatými polévkovými lžícemi proteinu (odpovídá asi 30 g). Případně přidejte protein do jídla, jako kaše, kefír a další.
Výživové údaje:
Výživové údaje |
100 g |
30 g = 1 dávka |
Energetická hodnota (kJ) |
1690 kJ |
507 kJ |
hodnota (kcal) |
404 kcal |
121 kcal |
Tuky |
7,9 g |
2,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,9 g |
0,6 g |
Sacharidy |
2,5 g |
0,8 g |
z toho cukry |
0,6 g |
<0,5 g |
Vláknina |
3,1 g |
0,9 g |
Bílkoviny |
81 g |
24 g |
Sůl |
2,9 g |
0,86 g |
Vitamin C |
33 mg (41 % RHP) |
10 mg (13 % RHP) |
Železo |
10 mg (71 % RHP) |
3,1 mg (22 % RHP) |
Fosfor |
656 mg (94 % RHP) |
197 mg (28 % RHP) |
Zinek |
5,1 mg (51 % RHP) |
1,5 mg (15 % RHP) |
*RHP = denní referenční hodnota
Složení Proteinu Collagen Plus
Naklíčený a fermentovaný hrách (Pisum sativum)*, mořský kolagen (ze šupin ryb), přírodní aroma, směs trávicích enzymů (amyláza, proteáza, lipáza, laktáza, celuláza), extrakt z listů stévie (Stevia rebaudiana)*, rakytník řešetlákový (Hippophae hamnoides), Siraitia grosvenorii (tzv. Buddhovo ovoce) (Siraitia grosvenorii).
*ACO - Australian Certified Organic
Obsah balení: 450 g = 15 dávek.
Skladování: Skladujte na tmavém suchém místě při pokojové teplotě. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Minimální trvanlivost: nejméně 7 měsíců od dodání
Výrobce: AMAZONIA PTY LTD, 8/12 Distribution Court, Arundel, QLD, 4214, www.amazonia.com, info@amazonia.cz
Není vhodné pro těhotné a děti do 12 let. Strava bohatá na bílkoviny zvyšuje potřebu vody v těle, zajistěte proto dostatečný příjem tekutin. V případě užívání léku konzultujte se svým lékařem. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhradou pestré a vyvážené stravy.
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.
Lenka Kolářová Ověřená recenze
KladySkvělý složení, super možnost, jak doplnit bílkoviny. :-)
ZáporyMohla by být nižší cena. :-)

Nejlepší zdroje bílkovin ve snídaňových kaších
Často se stává, že především ve snídaních je opomíjeno dostatečné množství bílkovin. Snídaně je první jídlo dne a měla by vás zasytit na celé dopoledne. Pokud máte po snídani hlad už za 2 hodiny, cítíte propad energie nebo nálady, potřebujete přes den častěji jíst či vás trápí chutě, odpoledne zažíváte propad ve fyzické či psychické výkonnosti nebo se večer potřebujete "dojíst", může to značit nedostatek bílkovin v prvním jídle dne. Vejce, kvalitní pečivo se šunkou, sýrem, paštikou či luštěninovou pomazánkou jsou většinou bohaté na bílkoviny (ačkoli to není záruka!), ale jak je to se snídaňovou kaší?

Padání vlasů: Co způsobuje tento problém a jak mu předcházet
Padání vlasů – problém, který trápí mnoho žen, a to nejen po porodu. Vlasy mají pro člověka jak ochrannou funkci, tak hrají i důležitou psychosociální roli. Proto nadměrné vypadávání vlasů může vést k negativnímu ovlivnění psychického zdraví. Fyziologická ztráta vlasů je každý den mezi 50–100 vlasy. Ztráta nad 100 vlasů denně je považována za nadměrné vypadávání vlasů. Tento článek se zaměřuje na důvody, proč k němu může docházet a jaké zdravotní problémy mohou být na vině. Pojďte s námi zjistit, jak padání vlasů předcházet a na jaké doplňky stravy se zaměřit.

Zdraví kůže zlepšíte posílením střevního mikrobiomu
Nesete si z lékárny další mast a doufáte, že je to ta pravá. A po čase mazání zjistíte, že váš problém se nelepší a ani nemizí. Ptáte se proč? Projevy na kůži se nedají posuzovat izolovaně. Neoptimální zdraví vašeho vnitřního prostředí se projevuje na vaší kůži. Proto je potřeba všechny kožní nedostatky posuzovat komplexně, i když promazávání suché a ekzematické pokožky je také velmi důležité. Určitě vás nepřekvapí, že vybrat vhodný kosmetický přípravek bude taky menší oříšek.

Návod krok za krokem, jak se o sebe starat
Máme pro vás krok za krokem podrobný návod ke zdravému životnímu stylu, pokud chcete zlepšit své zdraví, stravu, imunitu, odolnost, ale nevíte, kde začít a ve všech těch doporučení se už ztrácíte. Ať už řešíte konkrétní zdravotní potíže nebo jim právě chcete předejít. Nic není izolovaný problém, který vyřeší zázračná pilulka. Klasická medicína je úžasný nástroj na akutní stavy, problém ale vzniká u chronických nemocí, kdy léky často jen potlačují symptomy a daný problém neřeší a mají své nežádoucí účinky. Vy však máte ve svých rukou mocnou sílu si od potíží pomoct sami nebo jim jednoduše preventivně předejít. Jak?

Jak jíst, aby tělo správně fungovalo
Jíte zdravě, ale nehubnete. Jíte dobře, ale máte rychle po jídle hlad. Možná už máte domotanou hlavu počítáním kalorií a nevíte, který výživový směr pro sebe zvolit. Jak by měl vypadat váš pokrm, aby nás zasytil, podpořil zdravý metabolismus a dodal tělu vše potřebné? Jak si vytvořit tzv. zdravý talíř? Jednoduchý návod najdete v článku. Jednoduchý návod najdete v článku. Přizpůsobit si jej můžete na všestrannou i vegetariánskou/veganskou stravu, Paleo i jiný stravovací protokol. A rozhodně nebudeme počítat kalorie.

Zdravé recepty do krabičky
Zdravá strava neznamená jíst saláty, vyhýbat se tukům a zeleninu vařit na páře. Navíc i tradiční jídla se dají udělat chutně a zdravě. Důležité je se odprostit od tradičního zahušťování moukou, vaření stejného druhu přílohy nebo používání nevhodných dochucovadel. Začněte myslet jinak – nejprve vyberte bílkovinu, doplňte zeleninou a poté přidejte přílohu. Všechny recepty jsou snadné a je jedno, zda jídlo připravujete pro rodinu na oběd nebo ,,jen” pro sebe do krabičky na další den. Pojďte s námi zjistit, jak zdravě a rychle vařit.

Můžu jíst nezdravé jídlo a zůstat zdravý?
Ze všech stran na nás vyskakují nejrůznější reklamy na zdravé cereálie, instantní kaše, náhražky masa, náhražky mléčných výrobků nebo pochutiny, které si prostě musíte prý koupit. Všechny tyto potraviny mají jedno společné. Nahradit skutečné jídlo. Ale my přece nechceme jíst náhražky. Dopřejme si kvalitní maso, zeleninu, ovoce, obiloviny apod. v jejich celistvé podobě. Ušetříte čas, protože nemusíte studovat etikety. Ušetříte peníze, protože čočka je prostě vždy levnější než veganský ,,řízek”. A v poslední řadě ušetříte své zdraví, protože nezatěžujete trávení a nepoškozujete mikrobiom.