Ručně zpracované filety z tuňáka naložené v extra panenském olivovém oleji odrůdy Arbequina. Tento prémiový tuňák je přirozeným zdrojem omega-3 mastných kyselin (EPA a DHA) a kvalitních bílkovin. Jemná chuť olivového oleje Arbequina potěší i menší děti.
* Kvalitní zdroj bílkovin.
* Významný zdroj omega-3 EPA a DHA.
* Baleno ve skle – šetrné k přírodě a bezpečné pro zdraví.
* Marinováno v extra panenském olivovém oleji Arbequina. Více
Tuňák v extra panenském olivovém oleji – ve skle
Filety z tuňáka světlého jsou ručně zpracované a naložené do extra panenského olivového oleje Arbequina s jemnou, vyváženou chutí. Tato výživná sklenička prémiového tuňáka je bohatým zdrojem bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Balení ve skle představuje výraznou výhodu – je bez plastů a kovů, neovlivňuje chuť a zaručuje čistotu i kvalitu.
Extra panenský olivový olej Arbequina
Lehký a jemný olivový olej Arbequina má delikátní chuť, která dokonale doplňuje přirozenou chuť tuňáka. Je přirozeným zdrojem zdravých tuků a antioxidantů. Značka Lozano Červenka používá pouze kvalitní olivové oleje, žádné průmyslově vyráběné oleje typicky v bílých průhledných plastech (jako řepkový, slunečnicový, …), které jsou zdraví škodlivé. Zbylý olivový olej z tuňáka nevylévejte, ale použijte do salátu, domácí majonézy nebo polévky.
Jak filety z tuňáka použít
- Připravte tuňákový salát s vejcem a zeleninou. Uvařte vajíčka a zelené fazolky, přidejte tuňáka, červenou cibuli, rajčata, rukolu a olivy. Zakápněte olivovým olejem a citronem.
- Vyrobte si tuňákovou pomazánku z kefíru.
- Zkuste teplý salát z pohanky a tuňáka, přidejte restovanou cibuli, cuketu a špenát, dochuťte hořčicí, citronem a olivovým olejem.
- Zapečte tuňáka s rýží a zeleninou. Smíchejte rýži (klidně včerejší), tuňáka, kukuřici, hrášek, mrkev, celer a petržel na kostičky. Vložte do zapékací mísy, posypte sýrem a krátce zapečte dozlatova.
Tip: Zbylý olej použijte do jakéhokoliv jídla.
Hlavní benefity Tuňáka v extra panenském olivovém oleji
- skvělý zdroj omega-3 i bílkovin,
- příjemná chuť díky jemnému olivovému oleji – chutná i dětem,
- kvalitní složení,
- skleněné balení – bez kovů, plastů a škodlivých látek.
Nutriční hodnoty na 100 g
|
Energetická hodnota |
Kj/Kcal 818/196 |
|
Energetická hodnota |
Kj/Kcal 1617.72/390.64 |
|
Tuky |
34 g |
|
z toho nasycené mastné kyseliny |
7.15 g |
|
Sacharidy |
1.33 g |
|
z toho cukry |
<1.25 g |
|
Vláknina |
0.86 g |
|
Bílkoviny |
19.83 g |
Složení Tuňáka v extra panenském olivovém oleji
Tuňák světlý (Thunnus albacares), extra panenský olivový olej Arbequina, sůl.
Hmotnost: 200 g (pevný podíl: 130 g)
Skladování: Uchovávejte v suchu a chladu. Nedávejte na přímé sluneční záření. Po otevření skladujte do teploty +5 °C a spotřebujte do 4 dnů.
Minimální trvanlivost do: 11/2029
Výrobce: Lozano Červenka Barcelo Manufacture s.r.o., Nové Středokluky 336, 252 68, Středokluky, IČ: 26728168, DIČ: CZ26728168, eva@lozanocervenka.cz, https://www.lozanocervenka.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.

Proč všichni potřebujeme omega 3 EPA a DHA
Omega 3 EPA a DHA potřebujeme pro naše zdraví všichni bez výjimky. Ale točí se kolem toho spousta informací. V tomto článku vám zkusíme přiblížit, k čemu jsou důležité, zda jich jíme dostatek, zda máme užívat doplňky a v čem může být ještě zakopaný pes.

Rybí tuk pro děti: lepší paměť i soustředění
Chcete, aby vaše děti měly lepší paměť? V nedávné studii se ukázalo, že děti, jejichž matky užívaly omega 3 mastné kyseliny během těhotenství se v deseti letech lépe soustředí a rychleji řeší problémy. Pojďte se s námi podívat jaké další benefity může mít suplementace rybího tuku nebo veganského z řas (omega 3 EPA a DHA) u vašich dětí.

Tuky a oleje: co patří do studené kuchyně, co do teplé a co do koše
Taky už vám jde někdy hlava kolem, jaké tuky a oleje jsou zdravé, a které ne? A zda je používáte správně na vaření, smažení nebo by se hodí naopak jen do salátů? V článku se dozvíte, které oleje:
- snesou vysoké teploty,
- které oleje se nesmí zahřívat, protože se teplem poškodí,
- a které bychom měli rovnou hodit do koše, protože jsou zdraví škodlivé, a to přestože nám někdo tvrdí, že snesou vysoké teploty a jsou při vaření vhodné.














