Sladké jablečné kostičky v BIO kvalitě, které jsou vhodné do kaší, smoothie misek, dezertů, granoly nebo jen tak na zobání. Dozdobit s nimi můžete i chlebíčky nebo saláty.
Vhodné také při dietě AIP.
Více
Kvalitní česká jablíčka sušená tradičním postupem
Jablečné kostičky v BIO kvalitě jsou šetrně usušená a skvěle vám poslouží nejen do sladkých pokrmů. Ozvláštní slané chlebíčky i saláty nebo je můžete jednoduše použít do vaší fermentované kaše přes noc či na doslazení do perníčkové granoly. Skvěle budou vypadat i jako ozdoba probiotických dezertů nebo dosladí výslednou chuť nejrůznějších koláčů. Vyzkoušejte přidat například do jáhelníku bez cukru pro sladší chuť buď rozmixované na prášek nebo jako kousky společně s čerstvými strouhanými jablky.
Kvalitní BIO suroviny z jihu Valašska
Manželé Fryzelkovi, obyvatelé krásné krajiny Bílých Karpat na jihu Valašska, se věnují s láskou pěstování bylinek a zeleniny v BIO kvalitě. Jejich firma nedávno získala prestižní titul BIO Výrobek roku 2022. Při sběru a zpracování bylin klade jejich tým velký důraz na životní prostředí, přičemž pečlivě vybírají kvalitní BIO suroviny a preferují ekologicky šetrné postupy. S úctou k tradičním metodám si však také troufnou na inovace, spojující moderní přístup s uchováním hodnot a kvality.
Složení Jablečných kostiček
100 % bio jablka
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku:
Skladování: Skladujte při teplotě od 1°C do 30°C. Balení zkonzumujte po otevření do 2 dnů.
Země původu: Česká Republika
Obsah balení: 170 g
Výrobce: KVĚTOMLUVA s.r.o., Vlachovice 406, 763 24, Česká Republika, IČO: 107 26 926
Min. trvanlivost: nejméně 10 měsíců od dodání
BIO | CZ-BIO-001 |
---|
BIO | CZ-BIO-001 |
---|
Co je autoimunitní protokol (AIP) a proč ho využít
Autoimunitní protokol (AIP) je terapeutický protokol, který slouží ke zlepšení autoimunitních onemocnění a chronických nemocí. O tom, zda nemoc propukne a jaký bude mít průběh, totiž nerozhoduje jen genetika. Ta sice hraje svou roli při autoimunitních nemocech, ale tvoří pouze jednu třetinu celkové skládačky. Další dvě třetiny faktorů, zda nemoc propukne a jak se bude vyvíjet, má na svědomí naše strava, životní styl a prostředí ve kterém žijeme. Změna životního stylu může zlepšit průběh onemocnění. Dozvíte se, co to je AIP, jak funguje a proč nám může výrazně pomoci jako dočasná terapeutická dieta a úprava životního stylu.
Fermentovaná perníčková granola
Receptů na granolu najdete na internetu spoustu, ale jsou zdravé? Pokud vločky předem nenafermentujete, obsahují řadu anti-živin, které zatěžují trávení a blokují vstřebávání vitamínů a minerálů. V receptech nebo kupovaných granolách je také velké množství cukru nebo jsou nevhodně připravovány – s ořechy za vysokých teplot, kdy dojde ke zničení dobrých tuků v ořeších a zdravost granoly je tatam. Pojďte si s námi připravit zdravější verzi.
Jáhlový nebo quinoový koláč bez cukru
Zdravý koláč k obědu či snídani, který neobsahuje žádný přidaný cukr a přitom si na něm pochutná celá rodina. Můžete připravit klasický koláč z jáhel nebo vyzkoušet zajímavou verzi s quinoou. A funguje to i půl na půl. Neřekneme, která verze je lepší, musíte to jednoduše vyzkoušet. Sladkost koláče upravíte jednoduše přidáním nebo ubráním povidel či sušené moruše. Je to takový náš super (už ne tajný) trik. Rozmixovaná moruše na prášek je totiž skvělým sladícím prostředkem.
Jablečný hrníčkový koláč s kefírovým krémem
Jednoduchý hrníčkový koláč, kde těsto tvoří jeden hrnek mouky, půl hrnku přírodního cukru, 3 vejce a roztopené ghí. Upravený recept na klasický piškot vylepšený o špaldovou mouku a ghí. Proč právě tyto dvě suroviny použít se dočtete pod receptem. Zaručený poměr surovin, který můžete doplnit o jakékoliv ovoce, ať už máte přebytky hrušek nebo švestek, fungovat bude cokoliv. Pro bezlepkovou verzi lze použít pohankovou mouku ve stejném poměru. A navrch chuť doladí kefírový krém zdobený čokoládou.
Druhá fermentace vodního kefíru
Možná znáte pojem druhá fermentace kombuchy nebo kefíru z tibi krystalů. Slitá kombucha (ta oddělená od mateřské houby) se nechá při pokojové teplotě v uzavřených nádobách ještě pár dní fermentovat. Takto naláhvovanou kombuchu můžete ochutit ještě dalšími ingrediencemi nebo jen nechat samotnou ,,zbublinkovat”. Druhá fermentace vodního kefíru funguje velmi podobně.
Výborný kefírový koláč bez lepku
Bezlepkové křehké těsto doplněné o strouhanou dýni s troškou medu. Tento koláč doporučujeme určitě vyzkoušet. Bezlepkovou mouku můžete klidně nahradit za BIO špaldovou celozrnnou a jednoduchý koláč je na světě. Těsto doporučujeme přes noc nechat odpočívat v lednici, hodné bakterie za vás udělají tu nejtěžší práci a vaše střeva dostanou správně předpřipravenou (snadno stravitelnou) potravu.