Chocolates Solé 56% čokoláda s pomerančem BIO 100 g
Chocolates Solé 56% čokoláda s pomerančem BIO 100 g
Výrazná chuť nejlepších karibských kakaových bobů s nádechem středomořského pomeranče v 56% tabulce čokolády. Chuť této čokolády dokonale doladí špetka vanilky a přírodní třtinový cukr z Brazílie.
Čokolády Chocolates Solé nesou označení Fair Trade a neobsahují žádné emulgátory.
Více
79 Kč
Výrazná chuť nejlepších karibských kakaových bobů s nádechem středomořského pomeranče v 56% tabulce čokolády. Chuť této čokolády dokonale doladí špetka vanilky a přírodní třtinový cukr z Brazílie.
Čokolády Chocolates Solé nesou označení Fair Trade a neobsahují žádné emulgátory.
Více
56% čokoláda s pomerančem od Chocolates Solé
Kvalitní karibské kakaové boby společně s přírodním třtinovým cukrem a pomerančovým aroma zaručí dokonalý prožitek. Čokoláda neobsahuje žádné nežádoucí látky, pouze kvalitní BIO ingredience.
Označení Fair Trade čokolád
Spravedlivý obchod nejen pro farmáře je hlavním cílem označení Fair Trade. Ta mimo jiné zaručuje i zákaz dětské i otrocké práce. Fungování Fair Trade splňuje několik podmínek. A to jak stabilní ceny pro producenty, tak i ochranu před nestabilním trhem. Poskytuje taky finanční bonusy, aby komunity mohly tyto prostředky investovat do svého podnikání. Fair Trade podporuje také malé producenty. Zákazníci, kteří tyto produkty poté nakupují, si mohou být jistí, že podporují etický obchod.
Hlavní benefity této čokolády s pomerančem:
- veganské složení v BIO kvalitě,
- neobsahuje nežádoucí látky,
- spravedlivé podmínky pro farmáře,
- žádný rafinovaný cukr.
Složení
kakao (56%), třtinový cukr, kakaové máslo, pomerančový esenciální olej (0,1%), vanilka
Obsah kakaového podílu: 56 %
Váha: 100 g
Energetická hodnota |
576 kcal (2.400 kJ) |
||
Tuky |
37,9 g |
||
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,7 g |
||
Sacharidy celkem |
50,5 g |
||
z toho cukry |
44 g |
||
Vláknina |
2 g |
||
Bílkoviny |
7,9 g |
||
Sůl |
0,01 g |
Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě do 25 °C.
Minimální doba trvanlivosti: nejméně 1 rok od dodání
Výrobce: Chocolates Solé S.A.
BIO | CZ-BIO-003 |
---|
Jak poznat kvalitní čokoládu
Čtete složení čokolády? Pokud ano, tak jste jistě nadšení, že daná čokoláda obsahuje jen hrstku surovin a ještě je za přijatelnou cenu. Jenže ono to není tak jednoduché. Víte co je to alkalizace kakaa a že přímo ovlivňuje (ne)kvalitu dané tabulky čokolády? V následujícím článku se podíváme na chemické úpravy kakaa a tím i nekvalitní druhy čokolád. Naučíme vás, jak si vybrat správnou čokoládu, která se může pyšnit označením superpotravina.
Zdravotní účinky čokolády (vědecky prokázáno!)
Neznám nikoho, kdo by ji nemiloval. S čokoládou je totiž hned hezčí den. A když si přečtete, kde všude může být čokoláda prospěšná, už si nikdy nebudete žádný čtvereček vyčítat. Prospěšné účinky čokokolády, které se v článku dozvíte, se týkají čokolády kvalitní. Která je bez přidaných látek (hlavně emulgátorů), doslazovaná přírodním cukrem (třeba panelou - sušenou třtinovou šťávou) a s obsahem kakaa alespoň 70 %. To naštěstí splňuje Ajala, která se pyšní označením druhá nejlepší čokokoláda na světě (a 1. u nás! Přímo z Brna!). S čím nám čokoláda pomáhá?