Sušená moruše černá v BIO kvalitě
Nasládlé malé plody moruše připomínají trochu rozinky. Ale jen trochu, protože je jedí i ti, kteří rozinky výsostně nesnáší. Moruše je skvělá do kaší přes noc, pro přípravu vodního kefíru i jen tak k zobání.
Má vysoký obsah vitaminu C, vitaminu K a řady minerálů, např. železa, vápníku, fosforu i draslíku. Na ovoce má moruše relativně vysokou hladinu bílkovin, spoustu vlákniny a žádný tuk. Jsou významným zdrojem významného resveratrolu, látka obsažená také v červeném víně, která je silný antioxidant. Moruše také obsahuje látku zvanou moranolin, která zpomaluje vstřebávání cukrů a napomáhá tak udržovat zdravou hladinu glukózy v krvi, což je třeba pro zdravě fungující metabolismus. V tradiční čínské medicíně se moruše používají pro zmírnění únavy, pro podporu ledvin a doporučuje se všem zmrzlíkům, co mají pořád studené ruce a nohy.
Zdravá radost.
Hmotnost 80 g.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1345kJ/318 kcal
Tuky 3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 63,3 g - z toho cukry 27 g
Bílkoviny 6,1 g
Vláknina 6,1 g
Sůl 0,02 g
Země původu ovoce: Turecko.
Minimální trvanlivost: 9 a více měsíců od dodání. Skladujte v suchu do 25°C.
Výrobce: NATU s.r.o., Žatecká 41, Staré město, 110 00 Praha 1, Česká republika IČ: 05669561