Bezinkový vodní kefír

Bezinkový vodní kefír

Při nachlazení i jen tak
Vodní kefír

Nachystejte si

  • 1 litr vody
  • 3 polévkové lžíce cukru (libovolně třtinový, kokosový či jiný)
  • WUGI vodní kefírové kultury
  • větší hrst lyofilizovaných bezinek (najdete zde)
  • libovolně pár kapek citronu, med

Postup přípravy

Fermentovaná bezinková limonáda je skvělá pro chladné dny. Pít ji můžete jen tak, nebo jako podpůrný lék, když už se o vás něco pokouší.

  1. Bezinky s cukrem dejte do 1,15 litrové sklenice, zalijte vroucí vodou a nechte vychladnout.
  2. Do vychladlé směsi přidejte sáček WUGI vodních kefírových kultur a nechte (dle návodu) cca 2 dny stát při pokojové teplotě.
  3. Po cca 2 dnech (při nižší teplotě až po 3 dnech) je bezinkový kefír hotový. Část hotového kefíru si ponechte stranou pro přípravu dalšího kefíru (postupujte dle návodu na obalu).
  4. K hotovému bezinkovému kefíru můžete přidat citrón, med či bylinky. Uchovávejte v lednici a během pár dní zkonzumujte :)

Zázračné bezinky

Bezinky - plody bezu černého, jsou v lidovém lékařství oblíbeným plodem na léčbu nachlazení, chřipky, onemocnění dýchacích cest či podporu oslabené imunity. Sirupy i čaje patří ke klasické přírodní pomoci při oslabení v chladných zimních měsících. Odtud také rčení "před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni". 

Zdroj obrázku
Vytisknout recept

Co byste měli určitě vyzkoušet

Zobrazit všech 52 receptů
Mléčné kefírové kultury

Mléčné kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

Vodní kefírové kultury

Vodní kefírové kultury

Koupit

Akce: 409 Kč 447 Kčza jedno balení

X

Chcete vědět, proč by měl být kefír součástí každé domácnosti?

Zaregistrujte se a získejte
E-BOOK ZDARMA a k tomu 5% SLEVU na první nákup!